Безсумнівно, таке блюдо як «Салат з куркою теріякі» стане прекрасний варіантом в тому випадку, якщо ви захочете порадувати себе і своїх близьких справжнім кулінарним шедевром. Навряд чи таке блюдо підійде для повсякденного меню. Але якщо у вас є особливий привід, можна витратити час. Воно того варто.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Куряча грудка – 100 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля порей – 20 гр.
- Соус теріякі – 1 ст. л.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Спаржева квасоля – 100 гр.
- Капуста цвітна – 80 гр.
- Масло оливкова – 10 мл
- Часник – 1 зуб.
- Паростки сої – за смаком
- Базилік свіжий – за смаком
- Естрагон – за смаком
- Кенійська квасоля – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати салат з куркою теріякі. Беремо куряче філе, промиваємо та нарізаємо смужками середньої товщини. Суцвіття цвітної капусти необхідно відокремити один від одного і відправити варитися на 7 хвилин.
Лук-порей необхідно нарізати соломкою, так само як і моркву.
На розігрітій сковорідці обсмажуємо курку і цибулю з морквою.
Миємо та очищаємо болгарський перець, нарізаємо його трикутниками. Квасолю кенійську необхідно нарізати шматками по діагоналі.
На іншій сковорідці обсмажуємо болгарський перець і спаржу.
Курку необхідно злегка поперчити і додати до неї соус теріякі, а також подрібнений зубчик часнику.
Займемося салатною заправкою. Рисовий оцет потрібно з’єднати з оливковою олією і перцем. Додаємо туди цвітну капусту і тушковані овочі.
Викладаємо все на одну частину тарілки. На іншій частині тарілки буде курка. Страва майже готова. Його залишилося прикрасити паростками сої і зеленню.
Салати з куркою