Дуже поживний ситний зимовий салат, після такого не захочеться, є до самої вечері. Квасоля і гриби дуже вдало поєднуються між собою за смаком. Якщо використовувати готову консервовану квасоля, час на приготування їжі значно скоротиться.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Квасоля червона – 160 гр.
- Гриби – 300 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 140 гр.
- Масло рослинне – для смаження
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати салат з квасолею, грибами і яйцем? Замочити квасолю на 4 години в прохолодній воді, воду кілька разів змінити.
Зварити квасолю в злегка підсоленій воді до готовності, воду злити, охолодити.
Очищений ріпчасту цибулю дрібно нарізати.
Гриби вимити і теж нарізати дрібними шматочками.
Яйця зварити круто, очистити і нарізати невеликими кубиками або натерти на крупній тертці.
розігріти Сковороду з рослинним маслом. Викласти кубики цибулі в масло і обсмажити до легкої рум’яного кольору, помішуючи.
Додати до цибулі гриби і смажити ще приблизно 20-25 хв, поки рідина з грибів не випарується.
У скляному салатнику змішати гриби з цибулею, квасолею і подрібненими яйцями. Все поперчити і посолити.
Заправити салат олією.
Ще раз перемішати, прикрасити гілочкою зелені і подавати до столу.
Приємного апетиту!
Новости