Дуже поживний ситний зимовий салат, після такого не захочеться, є до самої вечері. Квасоля і гриби дуже вдало поєднуються між собою за смаком. Якщо використовувати готову консервовану квасоля, час на приготування їжі значно скоротиться.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Квасоля червона – 160 гр.
  • Гриби – 300 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 140 гр.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати салат з квасолею, грибами і яйцем? Замочити квасолю на 4 години в прохолодній воді, воду кілька разів змінити.

Зварити квасолю в злегка підсоленій воді до готовності, воду злити, охолодити.

Очищений ріпчасту цибулю дрібно нарізати.

Гриби вимити і теж нарізати дрібними шматочками.

Яйця зварити круто, очистити і нарізати невеликими кубиками або натерти на крупній тертці.

розігріти Сковороду з рослинним маслом. Викласти кубики цибулі в масло і обсмажити до легкої рум’яного кольору, помішуючи.

Додати до цибулі гриби і смажити ще приблизно 20-25 хв, поки рідина з грибів не випарується.

У скляному салатнику змішати гриби з цибулею, квасолею і подрібненими яйцями. Все поперчити і посолити.

Заправити салат олією.

Ще раз перемішати, прикрасити гілочкою зелені і подавати до столу.

Приємного апетиту!

Новости