Овочеві закуски – прекрасне доповнення до основних страв. Теплий салат з квасолі може стати ситним і корисним гарніром. В рецепті всього три основних інгредієнта, що зробить приготування простим і комфортним.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Квасоля біла – 200 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 2 зуб.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Перець чорний горошок – 3 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування салату з квасолею морквою і цибулею? Заздалегідь замочуємо квасолю у холодній воді. Достатньо 2-3 годин, можна залишити на ніч. Потім відварюємо квасолю в підсоленій воді з лавровим листком і горошинами чорного перцю. Тримаємо на вогні до готовності, приблизно 1,5 години.

Цибулину дрібно нарізаємо півкільцями.

Моркву очищаємо від шкірки і пропускаємо через крупну тертку.

Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Відправляємо туди обсмажуватися цибулю і моркву. Тримаємо на невеликому вогні 3-5 хвилин, постійно помішуючи.

Відварену квасолю відкидаємо на друшляк, потім додаємо її до обжарке на сковороду. Перемішуємо.

В сковороду додаємо подрібнений часник. Зручно використовувати прес. Тримаємо салат на вогні ще близько 5 хвилин.

Викладаємо закуску на тарілку. Можна подавати до столу як в теплом, так і в охолодженому вигляді. Приємного апетиту!

Новости