Овочеві закуски – прекрасне доповнення до основних страв. Теплий салат з квасолі може стати ситним і корисним гарніром. В рецепті всього три основних інгредієнта, що зробить приготування простим і комфортним.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Квасоля біла – 200 гр.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Часник – 2 зуб.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Перець чорний горошок – 3 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування салату з квасолею морквою і цибулею? Заздалегідь замочуємо квасолю у холодній воді. Достатньо 2-3 годин, можна залишити на ніч. Потім відварюємо квасолю в підсоленій воді з лавровим листком і горошинами чорного перцю. Тримаємо на вогні до готовності, приблизно 1,5 години.
Цибулину дрібно нарізаємо півкільцями.
Моркву очищаємо від шкірки і пропускаємо через крупну тертку.
Розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Відправляємо туди обсмажуватися цибулю і моркву. Тримаємо на невеликому вогні 3-5 хвилин, постійно помішуючи.
Відварену квасолю відкидаємо на друшляк, потім додаємо її до обжарке на сковороду. Перемішуємо.
В сковороду додаємо подрібнений часник. Зручно використовувати прес. Тримаємо салат на вогні ще близько 5 хвилин.
Викладаємо закуску на тарілку. Можна подавати до столу як в теплом, так і в охолодженому вигляді. Приємного апетиту!
Новости