У період пікніків хочеться не тільки шашликів, приготованих з всілякого м’яса і грибів, але і смачних, ароматних овочів на грилі. Хочу поділитися одним з варіантів овочевих гарнірів, приготованих на вогнищі – баклажани з помідорами на грилі.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Баклажан – 2 шт.
  • Помідори свіжі – 3 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Сир Моцарелла (в кульках) – 2 шт.
  • Лимонний сік – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Рецепт баклажанів з помідорами на грилі гранично простий! Заздалегідь розведіть вогонь і дайте прогоріти вугіллю. Баклажани ретельно вимийте і обсушіть за допомогою паперових рушників. Обріжте кінчики і наріжте кружечками товщиною 2-3 сантиметри.

Помідори ретельно промийте і обсушіть таким же способом, як баклажани наріжте кружечками, попередньо вирізавши плодоніжку, присипте невеликою кількістю солі і залиште на деякий час.

Відкрийте упаковку сиру «Моцарелла», злийте рідину, промокніть сир паперовим рушником і наріжте кружечками товщиною 2-3 сантиметри.

На обробній дошці розкладіть кружечки баклажанів, полийте їх лимонним соком, посоліть і додайте чорний мелений перець і приправи для овочів за смаком, зверху покладіть кружальця помідорів, а потім кружальця сиру «Моцарелла». Присипте зверху приправами для овочів на грилі.

На решітку підготовленого гриля викладіть башточки з овочів і сиру, готуйте овочеву закуску приблизно 10 хвилин, перевертати не треба. За цей час сир розплавиться, а овочі приготуються до потрібної кондиції.

апетитні Готові баклажани на грилі з помідорами подавайте на стіл до шашлику.

Приємного апетиту!

Новости