Листя буряків досить рідко можна зустріти в магазині, але зате їх достатньо на грядках у літній період. Їх також можна додавати в салат. Бажано використовувати для цього молоду зелень.


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Сметана – 2 ст. л.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Буряк – 100 гр.
  • Огірки – 1 шт.
  • Бурякова гичка – 130 гр.
  • Волоський горіх – 30 гр.
  • Мускатний горіх – 1 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Петрушка – 2 гр.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати салат з листя буряка? Буряк промийте, очистіть, натріть на крупну тертку і проваріть на повільному вогні 10-15 хвилин.

Листя буряка промийте під проточною водою, наріжте і смажте на оливковій олії на повільному вогні 10 хвилин.

Огірок промийте і натріть на крупну тертку.

Горіхи нарубайте ножем. Часник подрібніть чесночницей.

Змішайте буряк, листя, огірок, горіхи, спеції, подрібнений часник, посоліть за смаком і заправте салат сметаною. Корисна літня закуска готова.

Приємного апетиту!

Новости