Листя буряків досить рідко можна зустріти в магазині, але зате їх достатньо на грядках у літній період. Їх також можна додавати в салат. Бажано використовувати для цього молоду зелень.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Сметана – 2 ст. л.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
- Буряк – 100 гр.
- Огірки – 1 шт.
- Бурякова гичка – 130 гр.
- Волоський горіх – 30 гр.
- Мускатний горіх – 1 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Петрушка – 2 гр.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати салат з листя буряка? Буряк промийте, очистіть, натріть на крупну тертку і проваріть на повільному вогні 10-15 хвилин.
Листя буряка промийте під проточною водою, наріжте і смажте на оливковій олії на повільному вогні 10 хвилин.
Огірок промийте і натріть на крупну тертку.
Горіхи нарубайте ножем. Часник подрібніть чесночницей.
Змішайте буряк, листя, огірок, горіхи, спеції, подрібнений часник, посоліть за смаком і заправте салат сметаною. Корисна літня закуска готова.
Приємного апетиту!
Новости