Апетитний і ароматний салат з лисичками можна подавати як закуску, так і в якості самостійного легкого страви. Салат простий і швидкий у приготуванні, але оригінальний і запам’ятовується за смаком.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Лисички свіжі – 350 гр.
  • Листовий салат – 100 гр.
  • Сир Пармезан – 50 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 2 зуб.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Для заправки: –
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Масло оливкове – 4 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування салату з лисичками? Цибулю і часник очищаємо від шкірки, потім дрібно нарізаємо.

Лисички ретельно промиваємо. Якщо трапляються занадто великі гриби, то їх необхідно розрізати.

Пармезан нарізаємо тонкими пластинами. Для зручності можна використовувати овощечистку.

Розігріваємо сковороду з ростітьльним маслом. Обсмажуємо цибулю і часник до прозорості.

Викладаємо в сковороду підготовлені лисички і смажимо до готовності.

Приступимо до приготування заправки. Лимон ділимо на половинки. З однієї вичавлюємо сік.

Лимонний сік змішуємо в окремому посуді з оливковою олією, сіллю і перцем. Заправка готова.

Листя салату розриваємо руками і поливаємо заправкою.

Викладаємо салатні листя в порційні тарілки. Зверху викладаємо лисички з цибулею і часником. Зверху укладаємо пармезан. Ароматний салат з лисичками готовий. Подавати до столу можна в теплому вигляді. Приємного апетиту!

Салати на кожен день Смажені лисички Як готувати лисички - рецепти