Апетитний і ароматний салат з лисичками можна подавати як закуску, так і в якості самостійного легкого страви. Салат простий і швидкий у приготуванні, але оригінальний і запам’ятовується за смаком.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Лисички свіжі – 350 гр.
- Листовий салат – 100 гр.
- Сир Пармезан – 50 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Часник – 2 зуб.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Для заправки: –
- Лимон – 0,5 шт.
- Масло оливкове – 4 ст. л.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування салату з лисичками? Цибулю і часник очищаємо від шкірки, потім дрібно нарізаємо.
Лисички ретельно промиваємо. Якщо трапляються занадто великі гриби, то їх необхідно розрізати.
Пармезан нарізаємо тонкими пластинами. Для зручності можна використовувати овощечистку.
Розігріваємо сковороду з ростітьльним маслом. Обсмажуємо цибулю і часник до прозорості.
Викладаємо в сковороду підготовлені лисички і смажимо до готовності.
Приступимо до приготування заправки. Лимон ділимо на половинки. З однієї вичавлюємо сік.
Лимонний сік змішуємо в окремому посуді з оливковою олією, сіллю і перцем. Заправка готова.
Листя салату розриваємо руками і поливаємо заправкою.
Викладаємо салатні листя в порційні тарілки. Зверху викладаємо лисички з цибулею і часником. Зверху укладаємо пармезан. Ароматний салат з лисичками готовий. Подавати до столу можна в теплому вигляді. Приємного апетиту!
Салати на кожен день Смажені лисички Як готувати лисички - рецепти