Сирний суп з ароматними лисичками можна приготувати для сімейного обіду. Ситне блюдо порадує своїм річним смаком, а також простотою приготування.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Лисички свіжі – 1 склянка
  • Куряче філе – 150 гр.
  • Грудинка свиняча копчена – 50 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Морква – 1 шт.
  • Сир плавлений – 100 гр.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Вода – 1.5 л.

Процес приготування:

Як почати готувати суп з лисичками і сиром? Очищаємо картоплю від шкірки і ріжемо його кубиками. Також нарізаємо і куряче філе. Викладаємо все в каструлю, заливаємо водою і ставимо на плиту.

Копчену грудинку дрібно нарізаємо і обсмажуємо на сковороді.

На отриманому з грудинки жирі обсмажуємо терту моркву і подрібнену цибулю.

Нарізаємо дрібно лисички і додаємо їх до овочів на сковороді. Обсмажуємо 3-5 хвилин.

Піджарку з грибів викладаємо в каструлю. Додаємо сіль і перець. Продовжуємо кип’ятити суп.

Дрібно нарізаємо зелену цибулю, додаємо його в суп. Плавлений сир дрібно нарізаємо або натираємо. Поступово викладаємо його в суп, помішуємо і даємо сиру повністю розчинитися в кип’яченій воді. Після чого знімаємо страву з вогню.

Суп подаємо до столу в гарячому вигляді. Можна доповнити його сухарями з білого хліба. Приємного апетиту!

Грибний суп Грибний суп з лисичок Як готувати лисички - рецепти