З великою упевненістю можна говорити про те, салат з мідіями і авокадо навряд чи зможе залишити байдужими любителів кулінарних шедеврів. І на те є кілька причин: незвичайний склад, смак, що запам’ятовується, а також легкість. Крім того, окремий бонус для тих, хто ретельно стежить за своєю фігурою: в салаті немає інгредієнтів, споживання яких суперечить принципам правильного харчування.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Авокадо – 1 шт.
  • Мідії консервовані – 200 гр.
  • Селера – 1 шт.
  • Кінза – 1 пучок
  • Лайм – 0.5 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати салат з мідіями і авокадо? Для початку необхідно авокадо вимити і нарізати його шматочками середнього розміру.

Викладаємо в миску. Видавлюємо туди сік половини лайма, потім додаємо оливкову олію, трохи солі і перцю. Все потрібно перемішати.

До отриманої масі відправляємо нарізану селеру, кінзу, консервовані мідії, а також оливкова олія. Все знову перемішуємо.

При бажанні в салат можна додати трохи солі і перцю.

Страва готова. Рекомендуємо порціонну подачу.

Салати з морепродуктами