Легкий у приготуванні салат-п’ятихвилинка з маринованих мідій, печериць і огірків з помідорами органічно впишеться в романтичний вечір на двох. Якщо салат красиво сервірувати, вийде не гірше, ніж у ресторані. Кількість інгредієнтів якраз точно наведено на 2 невеликі порції.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Мідії в маринаді – 100 гр.
- Печериці мариновані – 100 гр.
- Огірки – 1 шт.
- Помідори свіжі – 3 шт.
- Петрушка – гілок
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Діжонська гірчиця – 2 ч. л.
- Сік лайма або Лимонний сік – 1.5 ч. л.
- Суміш перців – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати салат з мідіями і грибами? Підготувати продукти, всі овочі добре вимити. Огірки, не знімаючи шкірки, порізати уздовж на 4 частини, а потім нарізати невеликими шматочками.
У томатів прибрати щільну білу частину і нарізати їх скибочками, викласти до огірків.
З печериць злити маринад, порізати їх навпіл, додати в салат. Туди ж відправити мідії, слив з них маринад. Поперчити і посолити салат, додати мелконарезанного петрушку.
Для заправки змішати гірчицю, сік лайма, оливкова олія, всі збовтати.
Викласти салат в форму, полити заправкою. Подавати до гарячих страв чи як самостійну закуску.
Приємного апетиту!
Салати з морепродуктами