Легкий у приготуванні салат-п’ятихвилинка з маринованих мідій, печериць і огірків з помідорами органічно впишеться в романтичний вечір на двох. Якщо салат красиво сервірувати, вийде не гірше, ніж у ресторані. Кількість інгредієнтів якраз точно наведено на 2 невеликі порції.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Мідії в маринаді – 100 гр.
  • Печериці мариновані – 100 гр.
  • Огірки – 1 шт.
  • Помідори свіжі – 3 шт.
  • Петрушка – гілок
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Діжонська гірчиця – 2 ч. л.
  • Сік лайма або Лимонний сік – 1.5 ч. л.
  • Суміш перців – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати салат з мідіями і грибами? Підготувати продукти, всі овочі добре вимити. Огірки, не знімаючи шкірки, порізати уздовж на 4 частини, а потім нарізати невеликими шматочками.

У томатів прибрати щільну білу частину і нарізати їх скибочками, викласти до огірків.

З печериць злити маринад, порізати їх навпіл, додати в салат. Туди ж відправити мідії, слив з них маринад. Поперчити і посолити салат, додати мелконарезанного петрушку.

Для заправки змішати гірчицю, сік лайма, оливкова олія, всі збовтати.

Викласти салат в форму, полити заправкою. Подавати до гарячих страв чи як самостійну закуску.

Приємного апетиту!

Салати з морепродуктами