Багаті вітамінами морепродукти завжди дозволяють приготувати легкі, але при цьому поживні страви. Морський коктейль з мідій та кальмарів, доповнений рисом і овочами, послужить вам смачним і корисним вечерею.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Кальмари (середні) – 1 шт.
- Мідії в олії – 1 банка
- Капуста Брокколі – 150 гр.
- Огірки – 1 шт.
- Рис білий – 50 гр.
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Сіль – за смаком
- Для заправки: –
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Гірчиця – 1 ч. л.
- Соєвий соус – 1 ч. л.
Процес приготування:
Як почати готувати салат з мідіями і кальмарами? Підготуємо всі інгредієнти. Рис і брокколі відварюємо до готовності. З мідій зливаємо масло. Кальмари промиваємо й варимо після кипіння 1-2 хвилини. Обережно, якщо їх перетравити, то м’ясо вийде жорстким і неприємним.
Дістаємо салатницю. У неї нарізаємо підготовлені інгредієнти. Брокколі поділяємо на суцвіття, зелений лук і огірок подрібнюємо, кальмари ріжемо тонкими смужками. Мідії і рис також відправляємо в салат. Перемішуємо інгредієнти.
Готуємо соус. В окремій ємності змішуємо масло, гірчицю і соєвий соус до однорідного стану.
Салат викладаємо на сервірувальну тарілку, солимо і поливаємо соусом. Готово! Приємного апетиту.
Салат з кальмарами і цибулею Салати з кальмарами Салати з морепродуктами