Корисний і смачний салат оцінять не тільки прихильники здорового харчування, але і справжні гурмани. Страви з додаванням морепродуктів завжди мають особливий ніжний смак.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Мідії в олії – 250 гр.
- Помідори черрі – 5 шт.
- Яйце перепелине – 5 шт.
- Рукола – 50 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний горошок – за смаком
- Для заправки: –
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Бальзамічний оцет – 1 ч. л.
- Часник – 1 зуб.
Процес приготування:
Готувати салат з мідіями і помідорами просто! Перепелині яйця варимо до готовності, чистимо і розрізаємо кожне навпіл.
Нарізаємо помідори. Для салату нам знадобляться великі часточки.
Промиваємо руколу і сушимо паперовим рушником. Позбавляємося від стеблинок.
Для соусу дрібно продавлюємо часник, додаємо до нього масло і бальзамічний оцет. Ретельно перемішуємо до однорідності.
Руколу викладаємо в салатницю і заливаємо соусом. Перемішуємо.
Викладаємо інші інгредієнти. Масло з мідій виливаємо, самі морепродукти додаємо в салат. Сюди ж додаємо помідори і перепелині яйця. За смаком солимо і перчимо.
Акуратно змішуємо продукти в салаті. Викладаємо його в сервірувальну тарілку і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Салати з морепродуктами