Смачний салат з дарами моря – мідіями. Вони багаті цінними мікроелементами і некалорійні. У супроводі свіжих овочів і пікантною дієтичної заправки мідії не тільки дуже смачні, але й корисні для фігури та здоров’я.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • заморожені Мідії очищені – 300 гр.
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Цибуля червоний – 1 головка
  • Масло оливкове – 5 ст. л.
  • Лимонний сік – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень – 3 пучка

Процес приготування:

Рецепт приготування салату з мідіями ПП смачний! Для початку підготуємо мідії. Для цього заморожені мідії опускаємо в підсолений окріп і варимо протягом двох хвилин. Після закінчення зазначеного часу відразу відкидаємо мідії на друшляк і даємо стекти рідини. У сотейнику підігріваємо олію до гарячого стану (не кип’ятити), додаємо в нього дрібку солі, чорний мелений перець і лимонний сік. Добре розмішуємо і опускаємо в цю суміш відварені мідії. Залишаємо мідії на час, щоб вони промариновались. А тим часом займаємося приготуванням інших інгредієнтів.

Червоний лук необхідно очистити від луски, промити, обсушити і гострим ножем нарізати на тонкі, прозорі півкруги.

Півкруги лука розбираємо руками на смужки, укладаємо їх у невелику миску і присипаємо сіллю, меленим чорним перцем і щіпкою цукру. Перемішуємо і залишаємо маринуватися приблизно на 10-15 хвилин.

Авокадо промиваємо, обсушуємо, ріжемо на дві половинки, витягаємо кісточку, знімаємо шкірку. М’якоть нарізаємо на невеликі кубики. Щоб вони не потемніли, можна трохи збризнути їх лимонним соком. Помідори також промиваємо, обсушуємо, ріжемо на шматочки, співмірні кубиками авокадо. Якщо виділився зайвий сік, його необхідно злити.

В салатницю кладемо нарізані помідори, кубики авокадо, маринований червоний лук.

Додаємо в салатницю мідії, акуратно перемішуємо. Поливаємо салат кількома ложками олії, що залишився від маринування мідій. За бажанням можна досолити салат, додати чорного меленого перцю і полити додатково лимонним соком.

Тепер залишилося розкласти салат по порційним тарілками, прикрасити зеленню і подати до столу.

Приємного апетиту!

Салати з морепродуктами