Мідії – різновид морепродуктів, багатих білками з низьким вмістом жирів і вуглеводів. Мідії вживають в їжу як в термічно обробленому, так і в сирому вигляді. Мідії багаті вітамінами і мікроелементами, корисними для здоров’я людини. З мідій можна приготувати основні страви та закуски. Я пропоную приготувати салат з мідіями. Його можна подавати як у великому салатнику, так і порційно – в тарталетках або в красивих келихах.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Мідії – 250 гр.
- Кукурудза консервована – 1 банка
- Яйце – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Огірки – 1 шт.
- Зелень – за смаком
- Майонез – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Для того щоб приготувати салат з мідіями, наберіть в глибоку каструлю холодної води, додайте спеції і зелень. Доведіть до кипіння.
Заморожені мідії розморозьте в ситі. Добре промийте під проточною водою.
Сито з мідіями покладіть в киплячу воду і варіть протягом п’яти хвилин.
Зварені мідії остудіть і подрібніть ножем.
Яйця відваріть, остудіть, очистіть і дрібно наріжте.
У салатник викладіть нарізані мідії і курячі яйця. Відкрийте банку консервованої кукурудзи, злити воду і викладіть кукурудзу в салатник.
Огірок добре помийте і наріжте дрібним кубиком. Відправте в салатник, добре перемішайте.
Цибулю очистіть і дрібно наріжте, додайте в салат і ретельно перемішайте.
Салат приправте спеціями, додати майонез. Добре розмішайте. Можна прикрасити дрібно нарізаною зеленню.
Приємного апетиту!
Салати з морепродуктами