Мідії – різновид морепродуктів, багатих білками з низьким вмістом жирів і вуглеводів. Мідії вживають в їжу як в термічно обробленому, так і в сирому вигляді. Мідії багаті вітамінами і мікроелементами, корисними для здоров’я людини. З мідій можна приготувати основні страви та закуски. Я пропоную приготувати салат з мідіями. Його можна подавати як у великому салатнику, так і порційно – в тарталетках або в красивих келихах.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Мідії – 250 гр.
  • Кукурудза консервована – 1 банка
  • Яйце – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Огірки – 1 шт.
  • Зелень – за смаком
  • Майонез – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Для того щоб приготувати салат з мідіями, наберіть в глибоку каструлю холодної води, додайте спеції і зелень. Доведіть до кипіння.

Заморожені мідії розморозьте в ситі. Добре промийте під проточною водою.

Сито з мідіями покладіть в киплячу воду і варіть протягом п’яти хвилин.

Зварені мідії остудіть і подрібніть ножем.

Яйця відваріть, остудіть, очистіть і дрібно наріжте.

У салатник викладіть нарізані мідії і курячі яйця. Відкрийте банку консервованої кукурудзи, злити воду і викладіть кукурудзу в салатник.

Огірок добре помийте і наріжте дрібним кубиком. Відправте в салатник, добре перемішайте.

Цибулю очистіть і дрібно наріжте, додайте в салат і ретельно перемішайте.

Салат приправте спеціями, додати майонез. Добре розмішайте. Можна прикрасити дрібно нарізаною зеленню.

Приємного апетиту!

Салати з морепродуктами