Багато зелені, соковитості і свіжого аромату – це все про цей салат. Його основа – огірки, горошок і салатна суміш. А центральний акцент – кальмари. Їх рекомендуємо брати консервованими. Так швидше і зручніше. Якщо в наявності свіжий або заморожений морепродукт, тоді можна і відварити. Вийде смачно в обох випадках.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кальмари – 400 гр.
  • Огірки – 2 – 3 шт.
  • Яйце – 4 шт.
  • Кріп – 3 гілки
  • Майонез – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати салат з кальмарами, зеленим горошком і огірком. Консервованих кальмарів виймаємо з банки і перекладаємо в друшляк. Даємо рідини стекти. При необхідності нарізаємо на шматочки частини поменше. Якщо використовуються свіжі кальмари, то їх промиваємо, очищаємо від шкірки і відварюємо в підсоленій воді протягом двох хвилин. Після варіння тушки остуджуємо і ріжемо невеликими шматочками.

Огірок промиваємо, обсушуємо, зрізаємо кінчики з обох сторін. Якщо овоч немолодий, то шкірку має сенс зрізати, і видалити серцевину з насінням. Нарізаємо підготовлений огірок кубиками невеликого розміру.

Зелений лук, петрушку і кріп промиваємо й обсушуємо на рушник – зайва волога в салаті не потрібна. Нарізаємо підготовлену зелень дрібними шматочками.

У салатниці змішати підготовлені інгредієнти: шматочки кальмарів, кубики огірка і подрібнену зелень. Зелений горошок виймаємо з банки і поміщаємо на сито, щоб стекла зайва рідина. Висипаємо горошок в салатницю до інших компонентів.

Додаємо сіль за смаком, майонез, суміш мелених перців і перемішуємо всі разом.

На блюдо викладаємо вимиті і обсушені листя зеленого салату. на них викладаємо приготований салат. Поверхня посипаємо тертим сиром і прикрашаємо гілочкою свіжої петрушки.

Приємного апетиту!

Салат з кальмарами і майонезом Салат з кальмарами і яйцем Салат з кальмарами, яйцем і огірком Салати з морепродуктами