Представляємо вашій увазі салат, який можна назвати справжньою вітамінною бомбою. Адже річним овочевим салатом можна побалувати себе не тільки з настанням сезону. Вітаміни у вигляді помідорів, огірків і цибулі можна з легкістю законсервувати у себе на кухні.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Помідори свіжі – 0.5 кг
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
- Огірки – 400 гр.
- Масло рослинне – 60 мл
- Оцет столовий 9% – 0.5 ст. л.
- Сіль – 0.5 ст. л.
- Цукор-пісок – 0.75 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати салат з огірків, помідорів на зиму? Помідори необхідно ретельно вимити, розрізати навпіл, а потім часточками. При необхідності позбавляємося від плодоніжок.
Огірки миємо, потім нарізаємо тонкими кільцями.
Цибулю треба очистити і нарізати у такий же спосіб, як і огірки.
Нарізані овочі викладаємо в глибоку миску, додаємо до них сіль, цукор, оцет і рослинне масло. Залишаємо на десять хвилин.
Наступний крок – перекладаємо салат в суху банку, яка повинна бути попередньо пастеризована. Банку наповнюємо салатом до країв і прикриваємо кришкою. Тепер беремо велику каструлю, її дно устеляємо вафельним рушником, ставимо туди банку з салатом і заливаємо її водою. Рівень води повинен закривати більше половини банки. Стерилізуємо банки з салатом протягом півгодини.
Після закінчення зазначеного часу дістаємо банку з каструлі, закорковуємо її пастеризованной в окропі кришкою, і перевернувши догори дном, чекаємо поки вміст банки повністю не охолоне. Салати рекомендуємо зберігати в прохолодному приміщенні.
Помідори у власному соку з оцтом Помідори у власному соку з цибулею Помідори у власному соку часточками