Хочу порекомендувати рецепт незвичайного салату з огірків «Тещин язик» не лише його назви, але і смакового поєднання продуктів. Хоча продукти використовується відомі і прості, салат виходить пікантним і цікавим.
Інгредієнти: на 2 л.
- Огірки – 2 кг
- Помідори свіжі – 1 кг
- Болгарський перець солодкий – 3 шт.
- Часник – 3 шт.
- Масло рослинне – 8 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 4 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Перець чилі – 1 шт.
- Сіль велика – 1 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати салат з огірків Тещин язик. Підготуйте інгредієнти для салату. Ретельно промийте огірки, болгарський перець і помідори під проточною водою. Очистіть часник від лушпиння. Помідори обдайте окропом і зніміть шкірку, розріжте на невеликі частини і викладіть в кухонний комбайн для подрібнення.
Вимитий болгарський перець очистіть від серцевини з насінням. Також подрібніть, як помідори або наріжте тонкими скибочками.
Подрібнені помідори вилийте в каструлю з товстим дном. Поставте на середній вогонь і накрийте кришкою.
Огірки наріжте косими скибочками.
Очищений часник подрібніть ножем або пропустіть через прес. Гострий перець помийте, наріжте кільцями і вийміть насіння.
У киплячу томатну заливку викладіть нарізані огірки, додайте цукровий пісок, сіль, болгарський і гострий перець і рослинне масло. Тушкуйте овочевий салат близько 10 хвилин.
За кілька хвилин до кінця приготування салату додайте подрібнений часник і влийте столовий оцет. Ретельно перемішайте.
Заздалегідь помийте банки і стерилізуйте на водяній бані або в духовці. У стерильні банки розкладіть гарячий салат. Закрутіть кришками, попередньо обдавши їх окропом. Закутати ковдрою і залиште до повного охолодження. Готовий салат приберіть в прохолодне і темне приміщення. Салат можна дегустувати через 3 дні.
Приємного апетиту!
Гострий салат з огірків на зиму Овочеві салати без стерилізації на зиму Салат з огірків пальчики оближеш Салат з огірків, помідорів і перцю Салати без моркви на зиму Салати у власному соку на зиму