Помідори жовтих сортів зазвичай більш солодкі і м’ясисті. З них також можна робити масу всяких закаток і виглядають вони більш яскраво і сонячно. Всім добре знайоме лечо також виходить дуже густим, з хрустким перцем, помірною гостротою і насолодою.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Помідори свіжі (жовті) – 1,5 кг
  • Болгарський перець солодкий – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 кг
  • Оцет столовий 9% – 30 мл
  • Цукор-пісок – 125 гр.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Масло олію – 150 мл

Процес приготування:

Приступимо до приготування лечо з жовтих помідорів. Помідори і перець помийте і обсушіть. Помідори наріжте часточками.

Перець очистіть від перегородок і насіння, нарізати м’якоть на чотири частини.

З лука зніміть піну і наріжте тонкими півкільцями.

Розігрійте олію, але не кип’ятіть, додайте до нього оцет, цукор і сіль, ця суміш буде служити маринадом.

Змішайте помідори, перець і цибулю, залийте маринадом і залиште на 6 годин.

Потім поставте овочі на вогонь. Після того як лечо закипить, варити його 20-25 хвилин.

Гаряче лечо розлийте по сухим стерилізованим банкам, загорніть і залиште до повного охолодження при кімнатній температурі. Перенесіть лечо з жовтих помідорів у прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Лечо «Пальчики оближеш» на зиму Лечо з перцю на зиму Лечо по-болгарськи Салат з перцю в томаті на зиму Салат з помідорів з олією на зиму Салат з червоних помідорів на зиму Салати без моркви на зиму Солодке лечо на зиму