Смачний салат у вигляді закачування на зиму. Щоб все вийшло правильно, обов’язково використовуйте нерафіновану олію і не забудьте додати яблучний оцет. А для посилення аромату, покладіть трохи гвоздики або стручкового перцю чилі.ію


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Огірки – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Сіль – 20 гр.
  • Цукор-пісок – 15 гр.
  • Масло соняшникове – 65 мл
  • Перець чорний мелений – 2 ч. л.
  • Оцет яблучний 6% – 30 мл
  • Гвоздика – за смаком
  • Перець чилі – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування салату з огірків з цибулею? Простерилизуем банки. Для цього добре промиємо, а потім ставимо в духовку нагріваємо її до температури 110 гр. і вимикає. Чекаємо поки духова піч повністю охолоне.

Огірки замочуємо у воді на 2 години. Відрізаємо у них кінчики.

Нарізаємо огірки на кружечки однакової ширини.

Цибулю позбавляємо від лушпиння і ріжемо його дугами невеликої товщини. Перемішуємо його з огірками.


Тепер посипаємо овочі сіллю і цукром. Щоб вони виділили сік, кладемо на них плоску тарілку, зверху ставимо чашу з водою. Чекаємо на 3 години. Сік потрібно буде злити в окрему миску.


В кожну банку заливаємо 2 ст. л. рослинного масла. Потім кладемо салат з огірків і цибулі додаємо гвоздика або перець чилі за бажанням. Кладемо кілька горошків перцю і додаємо яблучний оцет.


Сік від овочів ставимо на плиту і витримуємо 2 хвилини після кипіння. Заливаємо його в банки (якщо його не вистачить, можна додати окропу). Банки з салатів закриваємо кришками і відправляємо стерилізуватися в каструлю з водою. Ставимо її на плиту, чекаємо, коли вода закипить, і витримуємо ще 12 хв.

Щільно закочує банки, перевертаємо догори дном і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження.

Приємного апетиту!

Гострий салат з огірків на зиму Мариновані огірки на зиму Огірки без часнику на зиму Огірки з цукром на зиму Огірки кільцями на зиму Салат з огірків і цибулі з маслом на зиму Салат з огірків Ніжинський на зиму Салат з огірків пальчики оближеш