Смачний салат у вигляді закачування на зиму. Щоб все вийшло правильно, обов’язково використовуйте нерафіновану олію і не забудьте додати яблучний оцет. А для посилення аромату, покладіть трохи гвоздики або стручкового перцю чилі.ію
Інгредієнти: на 4 порції.
- Огірки – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 500 гр.
- Сіль – 20 гр.
- Цукор-пісок – 15 гр.
- Масло соняшникове – 65 мл
- Перець чорний мелений – 2 ч. л.
- Оцет яблучний 6% – 30 мл
- Гвоздика – за смаком
- Перець чилі – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування салату з огірків з цибулею? Простерилизуем банки. Для цього добре промиємо, а потім ставимо в духовку нагріваємо її до температури 110 гр. і вимикає. Чекаємо поки духова піч повністю охолоне.
Огірки замочуємо у воді на 2 години. Відрізаємо у них кінчики.
Нарізаємо огірки на кружечки однакової ширини.
Цибулю позбавляємо від лушпиння і ріжемо його дугами невеликої товщини. Перемішуємо його з огірками.
Тепер посипаємо овочі сіллю і цукром. Щоб вони виділили сік, кладемо на них плоску тарілку, зверху ставимо чашу з водою. Чекаємо на 3 години. Сік потрібно буде злити в окрему миску.
В кожну банку заливаємо 2 ст. л. рослинного масла. Потім кладемо салат з огірків і цибулі додаємо гвоздика або перець чилі за бажанням. Кладемо кілька горошків перцю і додаємо яблучний оцет.
Сік від овочів ставимо на плиту і витримуємо 2 хвилини після кипіння. Заливаємо його в банки (якщо його не вистачить, можна додати окропу). Банки з салатів закриваємо кришками і відправляємо стерилізуватися в каструлю з водою. Ставимо її на плиту, чекаємо, коли вода закипить, і витримуємо ще 12 хв.
Щільно закочує банки, перевертаємо догори дном і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження.
Приємного апетиту!
Гострий салат з огірків на зиму Мариновані огірки на зиму Огірки без часнику на зиму Огірки з цукром на зиму Огірки кільцями на зиму Салат з огірків і цибулі з маслом на зиму Салат з огірків Ніжинський на зиму Салат з огірків пальчики оближеш