Салат з печінкою буде корисний тим, хто страждає від зниженого гемоглобіну. Не так просто з’їсти стільки печінки, а ось просочений салат з корейською морквою, сиром і яйцями добре маскує специфічний смак печінки і відмінно насичує.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Яловича печінка або Куряча печінка – 320 гр.
- Морква по-корейськи – 160 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Майонез – 170 гр.
- Сир Пармезан – 130 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Рецепт салату з печінкою і корейською морквою гранично простий! Яйця зварити в солоній воді протягом 9-10 хв. після закипання. Швидко остудити і очистити. Морква по-корейськи дати в потрібній кількості, віджати руками зайву вологу.
Печінка промити, видалити жилки. Зварити або посмажити на сковороді з ріпчастою цибулею, так смак буде більш насиченим.
На плоске блюдо першим шаром викласти моркву по-корейськи, полити її майонезом.
Печінку нарізати тонкими брусочками або подрібнити у блендері, посолити, якщо не робили цього при варінні або смаженні. Викласти шар з печінки і змастити майонезом.
Шматок сиру натерти крупно на тертці, посипати їм печінку, полити зверху майонезом.
Яйця розділити на жовтки і білки. Спочатку крупно натерти і укласти шаром білки, потім натерти на крупній тертці жовтки і посипати ними салат зверху. Можна зробити на салаті візерунки з майонезу і прикрасити його свіжою зеленню.
Приємного апетиту!
Салати з куркою