Порційний салат-коктейль є чудовим рішенням для подачі закуски на фуршетах і домашніх застіллях. А підібраний нами рецепт і збалансований склад продуктів, з печінкою минтая в складі, зробить цю навіть не дуже об’ємну закуску, досить ситної, щоб дочекатися основного блюда.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Майонез – 150 мл
  • Печінка минтая – 120 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Горошок зелений консервований – 100 гр.

Процес приготування:

Почнемо готувати салат з печінкою минтая. Салат-коктейль як правило подають у спеціальних келихах, але якщо у вас в розпорядженні немає подібної посуду, підійдуть звичайні піали. На дно келиха викладіть печінку минтая і змастіть невеликою кількістю майонезу.

Моркву відваріть в підсоленій воді, остудіть, зніміть шкірку і натріть її на крупній тертці. Викладіть шар моркви і змастіть його майонезом.

Яйця зваріть круто, остудіть, зніміть шкаралупу, відокремте білки від жовтків. Білки наріжте кубиками і викладіть з них наступний шар після моркви, також змастіть його майонезом.

З консервованого зеленого горошку злити сік і викладіть з нього наступний шар, змащуємо його майонезом.

Жовтки розітріть виделкою або натріть на дрібній тертці, посипте подрібненим жовтком салат. Така оригінальна закуска нікого не залишить байдужим до вашим кулінарним здібностям.

Приємного апетиту!

Новости