Дуже цікавий салат, який відрізняється малою кількістю інгредієнтів, але надзвичайно насиченим смаком. Вся справа в «подушці» з спаржевої квасолі, яка не тільки створює візуальний контраст, але і дає смаковий акцент. Ніжна печінка тріски з солодкою кукурудзою в такому обрамленні вигідно розкривають свій смак.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Печінка тріски – 1 банка
- Спаржева квасоля – 100 – 150 гр.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Кукурудза консервована – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Часник – 2 зуб.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Лимонний сік – 1 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
Як приготувати салат з печінкою тріски і кукурудзою? Для початку необхідно замаринувати цибулю: нарізаний тонкими полукружиями ріпчасту цибулю кладемо в миску і додаємо туди оцет, сіль і цукор. Заливаємо окропом цибуля так, щоб він був повністю покритий водою. Перемішуємо і залишаємо.
Поки цибуля маринується, обсмажуємо на сковорідці в рослинному маслі спаржеву квасолю до готовності, посипаємо сіллю, перцем і пропущеним через прес часником, перемішуємо, даємо охолонути.
Банку з печінкою тріски розкриваємо, шматочки печінки витягуємо з масла.
На сервірувальне блюдо викладаємо «подушку» з смаженої спаржевої квасолі, розподіляємо зверху віджатий від маринаду цибулю. Висипаємо кукурудзу і зверху викладаємо шматочки печінки тріски. Зверху на квасолю та кукурудзу злегка полити маслом з банки, в якій була печінка тріски, збризнути соком лимона. Подавати відразу після приготування.
Приємного апетиту!
Новости