Після такого салату не буде тяжкості в шлунку або докорів сумління від порушеною дієти. Це відмінний дієтичний варіант, який при цьому подарує все багатство смаку. Хрусткі сухарики і горіхи надають салату «настрою», а часникова заправка – пікантності.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Капуста пекінська – 0.5 шт.
  • Куряча грудка – 1 шт.
  • Кукурудза консервована – 1 банка
  • Хліб – 3 скибочки
  • Горіхи – за смаком
  • Йогурт – 100 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • – 1 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати салат з пекінської капустою ПП? Курячу грудку замаринувати в суміші улюблених спецій і витримати півтори-дві години. Після цього помістити грудку на невелике деко і запекти в духовці при 190 градусах протягом півгодини. В кінці запікання можна включити режим «гриль» для одержання рум’яної скоринки. Грудці дати охолонути і в теплому стані зняти шкірку.

Пекінську капусту розбираємо на листя нарізаємо: більш ніжні частини ріжемо крупніше, прожилки товстіший ріжемо подрібніше. Зелена цибуля промиваємо, обсушуємо і дрібно нарізаємо.

Для приготування домашніх сухариків нарізаємо хліб з борошна грубого помелу на кубики. Якщо скоринка занадто груба, її краще попередньо зрізати. Кубики хліба висипаємо на злегка змащений маслом деко в один шар і ставимо в нагріту до 190 градусів духовку. Коли кубики добре подсушатся і зарум’яняться, дістаємо їх з духовки, пересипаємо на тарілку і даємо охолонути.

Курячу грудку ріжемо невеликими шматочками упоперек волокон. Консервовану кукурудзу відкидаємо на друшляк з банки, даємо стекти рідини, промиваємо проточною водою, знову даємо стекти.

В глибоку салатницю висипаємо нарізаний зелений лук, пекінську капусту, промиту кукурудзу.

Горіхи (у даному випадку – арахіс) висипаємо в чашу подрібнювача і добиваємося отримання великої крихти.

За цей час сухарики вже повністю охололи, додаємо їх в загальну салатницю.

Висипаємо шматочки курки в салатницю, додаємо подрібнені горіхи.

Всі компоненти акуратно перемішуємо. Для заправки змішуємо в окремому посуді натуральний йогурт, сіль, пропущений через прес часник і лимонний сік за смаком. Салат подаємо на порційних тарілках, а заправку подаємо окремо, або поливаємо нею салат перед самою подачею.

Приємного апетиту!

Салати з куркою