Пропонуємо вам рецепт смачного маринованого салату з помідорів і перцю, доповненого ріпчастою цибулею і зеленню. Завдяки додаванню в салат желатину помідори зберігають свою соковитість, а болгарський перець залишається хрустким, немов свіжий. Приготування салату не займає великої кількості часу, а результат вас приємно здивує своїм приголомшливим смаком.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Помідори свіжі – 2 кг
  • Болгарський перець солодкий – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Желатин харчовий – 30 гр.
  • Петрушка – 1 пучок
  • Вода – 1 л
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 8 ч. л.

Процес приготування:

Готувати салат з помідорів і перцю на зиму легко! Болгарський перець промиваємо, розрізаємо навпіл, видаляємо плодоніжки і насіння. Шаткуємо перець соломкою.

Стиглі помідори промиваємо під проточною водою, залишаємо на кухонному рушник, щоб стекла вода і нарізаємо їх невеликими шматочками.

Ріпчасту цибулю чистимо, промиваємо і шаткуємо тонкою соломкою або кубиками, на ваш смак.

Всі овочі з’єднуємо в жароміцної посуді і добре перемішуємо.

Свіжу петрушку промиваємо, обсушуємо на рушник і дрібно рубаємо. Додаємо петрушку до овочів і ще раз перемішуємо.

Банки для салату добре промиваємо питною содою, споліскують проточною водою. Стерилізуємо банки над парою по 3-5 хвилин кожну. Кришки кип’ятимо. На дно кожної постигла простерилізованій баночки додаємо по 2 ч. л. желатину.

Салат розкладаємо по банках, трохи трамбуючи його ложкою.

Для приготування маринаду в каструлю наливаємо воду, додаємо сіль і цукор, розмішуємо і доводимо до кипіння. Знімаємо з вогню і розливаємо гарячий маринад по банках.

У велику каструлю наливаємо воду, підігріваємо її, потім на дно укладаємо бавовняну серветку і ставимо в каструлю банки з салатом, зверху прикриваємо їх кришками. Воду в каструлі доводимо до кипіння і стерилізуємо салат 10-12 хвилин. За цей час овочі стануть трохи м’якими і пустять сік, желатин розчиниться.

Після того, як салат простерилизовался, за допомогою прихвата виймаємо банки з каструлі, знімаємо кришки, в кожну банку додаємо по чайній ложці оцту і щільно закриваємо банки прокип’яченими кришками.

Банки з салатом перевертаємо догори дном і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження. Потім прибираємо салат на зберігання в темне прохолодне місце, де він може зберігатися всю зиму.

Овочеві салати без стерилізації на зиму Овочеві салати на зиму Помідори на зиму Помідори часточками на зиму Салат з червоних помідорів на зиму Салати без капусти на зиму