Лечо з огірків – це апетитна закуска на зиму. Приготовлена без оцту, вона не змінить свій смак з часом. Лечо з огірків доповнить основне меню і прикрасить ваш стіл.


Інгредієнти: на 0.8 л.

  • Огірки – 1 кг
  • Болгарський перець солодкий – 1 кг
  • Помідори свіжі – 500 гр.
  • Перець чорний мелений – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 90 гр.
  • Сіль – 15 гр.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Часник – 3 зуб.

Процес приготування:

Почнемо готувати лечо з огірків без оцту. Овочі промиваємо. Помідори розрізаємо на 4 частини і подрібнюємо в пюре за допомогою блендера або м’ясорубки.

Перець розрізаємо на половинки, вичищаємо насіння і ріжемо його смужками.

Огірки миємо й нарізаємо кружальцями.

В каструлі змішуємо томатну масу, перець, рослинна олія, цукор, сіль і перець. Ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо 15 хв

Потім додаємо огірки і подрібнений часник. Знову доводимо масу до кипіння і варимо 10 хв. Розкладаємо лечо в стерилізовані банки і закатуємо кришками. Перевертаємо на кришки і залишаємо до повного охолодження.

Приємного апетиту!

Гостре лечо на зиму Заготівля лечо з огірків неймовірно смачна Лечо Лечо без стерилізації на зиму Лечо з огірками пальчики оближеш на зиму Овочеві салати на зиму