Пропоную заготовити простий у приготуванні салат з рисом і болгарським перцем на зиму. Зимову заготовку можна вживати в холодному вигляді в якості закуски або використовувати для приготування, наприклад, лінивих голубців, додавши м’ясний фарш. Також можна приготувати суп, розкривши банку заготовки.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Помідори свіжі – 3 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Болгарський перець солодкий – 1 кг
  • Морква – 1 кг
  • Рис білий – 1 склянка
  • Масло рослинне – 300 мл
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Перець чорний горошок – за смаком
  • Оцет столовий 9% – 50 мл
  • Лавровий лист – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати салат з рисом і перцем на зиму, підготуйте всі необхідні інгредієнти для салату з рисом і перцем.

Ретельно вимийте помідори, обсушіть їх і наріжте півкільцями або будь-яким зручним для вас способом. За бажанням можна очистити від шкірки, зробивши хрестоподібний надріз, помістивши в заздалегідь підготовлений окріп, а потім у крижану воду.

Морква вимийте, очистіть від шкірки за допомогою овочечистки і натріть на крупній тертці.

Болгарський перець вимийте, очистіть від насіння і серцевини, а потім наріжте великими кубиками.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте і наріжте середнім кубиком.

Підготовлені овочі викладіть у металевий посуд з товстим дном. Додайте необхідну кількість рослинної олії, рису, цукрового піску і кухонної солі. Ємність з вмістом поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Після чого зменшіть вогонь, накрийте кришкою і варіть близько 45 хвилин, періодично помішуючи.

Приблизно за 5 хвилин до готовності додайте чорний перець горошком і лавровий лист, а також влийте столовий оцет. Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте їх в духовій шафі, в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть каструлі приблизно 10 хвилин.

Гарячий салат акуратно розкладіть по стерильним банкам за допомогою ополоника.

Накрийте кришками і закатайте з допомогою закаточной машинки. Переверніть банки з салатом догори дном і закутати теплою ковдрою. Залиште в такому вигляді до повного охолодження приблизно на добу. Потім переверніть охолоджені банки з закускою і перемістіть в прохолодне темне місце на довгострокове зберігання.

Приємного апетиту!

Салат " овочеве асорті на зиму Салат з перцю і моркви на зиму Салат з помідорів і рису на зиму Салат з помідорів, моркви та цибулі Салат з червоних помідорів на зиму Салати з крупами і овочами на зиму Салати з помідорів на зиму