Нескладний у приготуванні салат виходить досить ситним і цікавим. Болгарський перець дуже вдало виявляє тут свою пікантну солодкість, помітно освіжаючи загальний смак. До салату можна подати тости або грінки, злегка потерті зубчиком часнику.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Шинка – 200 гр.
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Яйце (варене) – 1 шт.
- Майонез – 50 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зелень – 3 пучка
Процес приготування:
Для того щоб приготувати салат з шинкою і болгарським перцем, готуємо компоненти для салату. Перець промиваємо, обсушуємо, вирізаємо насіннєву коробочку і плодоніжку. Яйця варимо протягом 10-12 хвилин до твердого жовтка, повністю їх охолоджуємо і очищаємо від шкаралупи. Шинку звільняємо від оболонки.
Болгарський перець нарізаємо тонкими довгими смужками. Шинку також нарізаємо смужками, співмірними з шматочками перцю. Сир нарізаємо соломкою.
Варені яйця ріжемо на маленькі кубики.
В глибоку салатницю кладемо смужки болгарського перцю, шматочки шинки і сиру. Викладаємо зверху майонез, перемішуємо. При бажанні можна додатково посолити і додати чорний мелений перець.
Зверху можна прикрасити улюбленої зеленню. Рекомендується подавати до столу відразу після приготування, поки салат не втратив свіжості.
Приємного апетиту!
Новости