Нескладний у приготуванні салат виходить досить ситним і цікавим. Болгарський перець дуже вдало виявляє тут свою пікантну солодкість, помітно освіжаючи загальний смак. До салату можна подати тости або грінки, злегка потерті зубчиком часнику.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Шинка – 200 гр.
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Яйце (варене) – 1 шт.
  • Майонез – 50 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень – 3 пучка

Процес приготування:

Для того щоб приготувати салат з шинкою і болгарським перцем, готуємо компоненти для салату. Перець промиваємо, обсушуємо, вирізаємо насіннєву коробочку і плодоніжку. Яйця варимо протягом 10-12 хвилин до твердого жовтка, повністю їх охолоджуємо і очищаємо від шкаралупи. Шинку звільняємо від оболонки.

Болгарський перець нарізаємо тонкими довгими смужками. Шинку також нарізаємо смужками, співмірними з шматочками перцю. Сир нарізаємо соломкою.

Варені яйця ріжемо на маленькі кубики.

В глибоку салатницю кладемо смужки болгарського перцю, шматочки шинки і сиру. Викладаємо зверху майонез, перемішуємо. При бажанні можна додатково посолити і додати чорний мелений перець.

Зверху можна прикрасити улюбленої зеленню. Рекомендується подавати до столу відразу після приготування, поки салат не втратив свіжості.

Приємного апетиту!

Новости