Капуста добре поєднується з різними продуктами. Цей варіант з шинкою і горошком – простими і доступними продуктами, стане гарним доповненням ситного обіду. Для салату можна використовувати молоду білокачанну капусту пекінську або. Головне – щоб листя її були свіжими і хрусткими.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Капуста пекінська – 250 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Горошок зелений консервований – 150 гр.
- Шинка – 200 гр.
- Майонез – 3 ст. л.
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Видаліть у капусти, пошкоджені і подвявшие листя. Нашаткуйте вказану кількість свіжого продукту і складіть в тарілку. Якщо готуєте з білокачанної капусти – посоліть і потріть її руками для м’якості і ніжності.
Горошок перекладіть в друшляк, приблизно половину банки, трохи сполосніть і, перемішуючи, дайте стекти рідини. Перекладіть його до капусти.
Яйця відваріть круто 10 хвилин, помістіть в крижану воду на 2 хвилини і зніміть шкаралупу. Наріжте середніми кубиками і додайте в салатник.
З шинки видаліть заводську плівку і наріжте кубиками, покладіть в загальну тарілку.
Пір’я зеленого лука промийте і дрібно порубаєте, додайте в салатник. Можна замінити ріпчастою цибулею салатних сортів, нарізавши його дрібними кубиками і промариновав 5 хвилин в окропі.
Покладіть в салат, майонез і добре перемішайте, при бажанні додайте сіль і перець.
Подавати салат можна в загальному блюді, або розклавши по окремим салатницам.
Приємного апетиту!
Новости