Досить універсальний салат, який можна сервірувати і як святкове частування, і подати на домашній стіл. Гарний як в теплому вигляді, так і в холодному. Смажені гриби надають впізнаваний пікантний акцент. Шинка і яйця, що входять до складу – це запорука ситності.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Шинка – 300 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Печериці свіжі – 200 гр.
- Помідори свіжі – 200 гр.
- Огірки – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 50 гр.
- Масло рослинне – для смаження
- Майонез – 75 гр.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Перець чорний горошок – 0.33 ч. л.
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати салат з шинкою і смаженими грибами? Шинку очищаємо від оболонки і нарізаємо короткими тонкими смужками.
Яйця варимо круто протягом 10-12 хвилин, повністю охолоджуємо і очищаємо від шкаралупи. Нарізаємо невеликими шматочками довільної форми.
Помідори нарізаємо на кубики невеликого розміру. Якщо при нарізуванні виділяється сік, його необхідно злити, так як зайва рідина в салаті не потрібна.
Огірки нарізаємо короткими тонкими смужками.
Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і гострим ножем нарізаємо на дрібні шматочки. Рекомендується використовувати солодкі, салатні сорти цибулі, щоб смак салату був більш м’яким.
Печериці обтираем вологою ганчірочкою і нарізаємо тонкими часточками. У сковорідці нагріваємо олію. У гаряче масло викладаємо скибочки печериці і обсмажуємо їх протягом п’яти-семи хвилин до рум’яного кольору на високій температурі. Варто зазначити, що замість печериць в салат можна додати й інші обсмажені гриби.
В глибоку салатницю викладаємо нарізану шинку, шматочки яєць, кубики помідора, смужки огірка, цибулю, обсмажені гриби. Посипаємо сіллю і чорним меленим перцем за смаком.
Викладаємо зверху майонез і акуратно перемішуємо ложкою. При бажанні можна прикрасити поверхню салату улюбленої зеленню.
Приємного апетиту!
Новости