Компоненти для цього салату знайдуться в будь-якому холодильнику. І якщо хочеться чого-небудь незвичайного з цілком собі звичайних продуктів, значить є привід приготувати цей салат. Весь секрет – у правильно приготовлених сухариках.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Сир Пармезан – 200 гр.
- Помідори свіжі – 300 гр.
- Багет – 1 шт.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Прованські трави – 1 ст. л.
- Яйце – 4 шт.
- Майонез – 70 гр.
- Сіль – за смаком
- Петрушка – 3 пучка
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Для того щоб приготувати салат з сухариками і помідорами, яйця краще відварити заздалегідь – це зекономить час приготування салату. Варимо їх при кипінні середньої інтенсивності протягом 10-12 хвилин, щоб жовток став твердим. Остуджуємо яйця в холодній воді і очищаємо від шкаралупи. Нарізаємо їх маленькими кубиками.
Сир натираємо на тертці з великими отворами. Укладаємо повітряний шар з тертого сиру в глибоку салатницю. Прослаиваем тонким шаром майонезу і зверху викладаємо нарізані яйця, розрівнюємо, трохи присипаємо сіллю.
Для приготування сухарів, багет нарізаємо тонкою довгою соломкою. Викладаємо соломку на деко, збризкуємо оливковою олією, посипаємо сіллю і прованськими травами. Розігріваємо духовку до температури 180 градусів і ставимо деко на середній рівень. Під час випічки, сухарі потрібно пару раз перемішати, щоб вони зарум’янилися рівномірно. Готові, підсушені, рум’яні сухарики дістаємо з духовки, даємо їм охолонути і відразу викладаємо рівним шаром на підсолені яйця. Покриваємо тонким шаром майонезу.
Помідори промиваємо, обсушуємо і нарізаємо маленькими кубиками. Викладаємо нарізані помідори на сухарики, посипаємо сіллю і чорним меленим перцем.
Покриваємо помідорний шар майонезом і прикрашаємо гілочками петрушки. Подаємо салат до столу відразу після приготування, поки сухарики не втратили хрусткі властивості.
Приємного апетиту!
Новости