Листкові конвертики з картопляною начинкою допоможуть вирішити питання з закускою на святковому столі. Вони мають ніжну структуру і з’їдаються за лічені хвилини. По своєму смаку можна додати в начинку зелень або гриби.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Листкове тісто дріжджове або Листкове тісто бездріжджове – 300 – 350 гр.
  • Картопля – 5 – 6 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Масло олію – для смаження

Процес приготування:

Почнемо готувати конвертики з листкового тіста з картоплею. Картоплю почистіть, помийте, щоб він швидше зварився, наріжте його шматочками. У варену картоплю додайте сире яйце і зробіть пюре, посоліть за смаком.

Тісто повністю розморозьте і розріжте його на квадрати.

Кожен квадратик тіста трохи розкачайте качалкою або розтягніть руками до потрібного розміру. На середину кожного шматка тіста покладіть картопляне пюре.

З’єднайте протилежні кути тесту між собою і скріпіть краю, щоб вийшов конверт.

Деко змастіть соняшниковою олією, розкладіть по ній заготовки. Запікайте конвертики в духовці при 180 градусах 20-25 хвилин.

Рум’яні конвертики з картопляною начинкою трохи остудіть і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Новости