Салат з тунцем і сиром – це один з найбільш смачних і поширених в приготуванні рибних салатів. В якості додаткових інгредієнтів сюди може додаватися що завгодно: відварну картоплю, свіжі овочі, курячі або перепелині яйця і т. д. Заправка для рибного салату готується на основі майонезу і сметани або ж будь-якого рослинного масла і лимонного соку.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Тунець консервований – 1 банка
- Яйце – 3 – 4 шт.
- Цибуля червоний – 1 головка
- Листовий салат – 5 – 6 листків
- Огірки – 1 – 2 шт.
- Сир Пармезан – 150 гр.
- Майонез – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати салат з тунцем і сиром, яйця відваріть круто, остудіть і очистіть.
Червоний цибулю очистіть і наріжте дрібними кубиками або півкільцями, але дуже тонкими.
Розкрийте банку з тунцем.
Зелене листя салату промийте, обсушіть, викладіть на блюдо. Другий варіант подачі салату – зробити п’ять або шість порцій на кожній готельної тарілці. Тоді для кожної порції викладайте на тарілку по одному салатному листі.
Тунець викладіть поверх салатних листків і повапните сіточкою з майонезу.
Цибулею присипте тунець і змажте сіточкою з майонезу.
Яйця наріжте і викладіть на салат, посоліть, поперчіть, змастіть майонезом.
Соломку з свіжого огірка викладіть на салат, і промажте сіточкою з майонезу.
Верх салату присипте дрібно натертим сиром і подавайте страву до столу.
Приємного апетиту!
Новости