Салат з тунцем і сиром – це один з найбільш смачних і поширених в приготуванні рибних салатів. В якості додаткових інгредієнтів сюди може додаватися що завгодно: відварну картоплю, свіжі овочі, курячі або перепелині яйця і т. д. Заправка для рибного салату готується на основі майонезу і сметани або ж будь-якого рослинного масла і лимонного соку.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Тунець консервований – 1 банка
  • Яйце – 3 – 4 шт.
  • Цибуля червоний – 1 головка
  • Листовий салат – 5 – 6 листків
  • Огірки – 1 – 2 шт.
  • Сир Пармезан – 150 гр.
  • Майонез – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати салат з тунцем і сиром, яйця відваріть круто, остудіть і очистіть.

Червоний цибулю очистіть і наріжте дрібними кубиками або півкільцями, але дуже тонкими.

Розкрийте банку з тунцем.

Зелене листя салату промийте, обсушіть, викладіть на блюдо. Другий варіант подачі салату – зробити п’ять або шість порцій на кожній готельної тарілці. Тоді для кожної порції викладайте на тарілку по одному салатному листі.

Тунець викладіть поверх салатних листків і повапните сіточкою з майонезу.

Цибулею присипте тунець і змажте сіточкою з майонезу.

Яйця наріжте і викладіть на салат, посоліть, поперчіть, змастіть майонезом.

Соломку з свіжого огірка викладіть на салат, і промажте сіточкою з майонезу.

Верх салату присипте дрібно натертим сиром і подавайте страву до столу.

Приємного апетиту!

Новости