При будь-якій можливості влітку і восени заморожуйте на зиму гриби, потім з них можна приготувати безліч смачних страв. Найпростіше – можна загасити лисички в сметані з ріпчастою цибулею. До такої страви також можна не морочитися і зварити звичайну картоплю, вийде смачно і ситно.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • заморожені Лисички – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Часник – 1 – 2 зуб.
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Рецепт заморожених лисички в сметані простий у приготуванні! Лисички після розморожування можуть гірчити, тому попередньо потрібно замочити на 2-3 години в холодній воді.

Далі воду злити через сито, зварити гриби в підсоленій воді протягом 15 хв.

Злити воду, промити їх у холодній воді.

Цибулю почистити, порізати півкільцями і обсмажити в рослинній олії до прозорості. Знизити вогонь.

Додати в сковороду до цибулі лисички. Перемішати і тушкувати приблизно 25 хв, додати сіль і перець.

Покласти в сковороду 2 ст. л. сметани, тушкувати ще 10 хв.

Покласти в гриби, подрібнений часник, додати ще 1 ст. л. сметани, перемішати. Тушкувати ще 1 хв. і вимкнути вогонь.

Їсти лисички в сметані з відварною картоплею або будь-яким іншим гарніром.

Приємного апетиту!

Новости