Салат з тунцем володіє ніжним і вишуканим смаком. Крім цього, він дуже корисний за рахунок великого вмісту в ньому мікроелементів. Поєднання яйце-тунець є класикою. Додати в салат різноманітних овочів і заправок робить його більш корисним і гармонійним.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Тунець консервований – 1 банка
- Яйце – 2 шт.
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Огірки – 1 шт.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Листовий салат – 1 пучок
- Цибуля червоний – 1 головка
- Лимон – 0.5 шт.
- Масло оливкове – за смаком
- Болгарський перець солодкий – за смаком
- Сіль – за смаком
- Цибуля зелена – за смаком
Процес приготування:
Рецепт салату з тунцем і яйцем простий у приготуванні! Відправляємо В каструлю курячі яйця, заливаємо водою і ставимо варитися на вогонь до готовності.
Починаємо подрібнювати овочі. Листя салату промиваємо і рвемо на невеликі шматочки. Так зелень не буде окислюватися від леза ножа і краще засвоїться. Шматочки салату викладаємо на велике блюдо.
З лука знімаємо піну і нарізаємо його півкільцями.
Моєму огірок і потім шаткуємо тонкою соломкою.
Болгарський перець миємо під проточною водою і також нарізаємо соломкою, видаливши насіння.
Всі нарізані компоненти змішуємо в мисці, приправляємо до смаку сіллю і перцем, потім додаємо оливкову олію. Беремо лимон, розрізаємо навпіл і з однієї половинки видавлюємо сік в салат.
Відкриваємо консервований тунець, зливаємо з нього рідину. Рибу злегка розминаємо виделкою і відправляємо в салат.
Вимитий томат нарізаємо довгастими скибочками. Те ж саме робимо і з вареними яйцями. Викладаємо їх поверх тунця і злегка поливаємо оливковою олією. Потім посипаємо салат подрібненою зеленою цибулею. За бажанням цибулю можна замінити кунжутом. Смачний і корисний салат готовий до подачі до столу!
Приємного апетиту!
Новости