Сирники – універсальне блюдо для сніданку, яке люблять як дорослі, так і діти. Пропонуємо вам рецепт сирників з бананами без додавання яєць та борошна. Так як вони обсмажуються на електрогрилі, то виходять абсолютно не жирними. Спробуйте і вам обов’язково сподобається


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Сир 5% або Сир 9% – 500 гр.
  • Банан – 2 шт.
  • Манна крупа – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Як почати готувати сирники на електрогрилі? Для приготування сирників, як і для будь-якої випічки, краще використовувати дуже стиглі банани. Вони набагато солодше, ніж тверді і зелені. Тому дозволять використовувати менше цукру при приготуванні. Помийте їх, очистіть від шкірки і флоеми (білі довгі волокна під шкіркою). Потім помістіть їх в глибоку миску і розімніть вилкою.

До розім’ятого банану додайте манну крупу, сир, цукор і щіпку солі. Для приготування сирників краще використовувати сир середньої жирності (5-9%), не дуже вологий. Зернистий або пастоподібний сир придбати, вирішувати також вам. У будь-якому випадку зернистий сир буде необхідно розім’яти або протерти через сито. Якщо ви не любите сильно солодкі страви, то можете додати менше цукру або зовсім його не додавати.

Перетягніть інгредієнти і залиште сирно-бананову масу для сирників на 10-15 хвилин. За цей час манна крупа набубнявіє, вбере в себе всю зайву рідину з сиру, і сирники будуть відмінно тримати форму.

Увімкніть гриль і змастіть його поверхню олією. Дуже зручно це робити силіконової пензликом.

Сформуйте сирники однакові за розміром, щоб за час приготування вони однаково просмажаться. Гриль закрийте і варіть 10-12 хвилин. Після закінчення зазначеного часу сирники повинні мати рум’яну скоринку і добре відставати від поверхні гриля.

Перекладіть готові сирники на тарілки і подавайте їх з цукровою пудрою, сметаною або варенням.

Смачного!

Новости