Салат з тунцем володіє ніжним і вишуканим смаком. Крім цього, він дуже корисний за рахунок великого вмісту в ньому мікроелементів. Поєднання яйце-тунець є класикою. Додати в салат різноманітних овочів і заправок робить його більш корисним і гармонійним.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Тунець консервований – 1 банка
  • Яйце – 2 шт.
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Огірки – 1 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Листовий салат – 1 пучок
  • Цибуля червоний – 1 головка
  • Лимон – 0.5 шт.
  • Масло оливкове – за смаком
  • Болгарський перець солодкий – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Цибуля зелена – за смаком

Процес приготування:

Рецепт салату з тунцем і яйцем простий у приготуванні! Відправляємо В каструлю курячі яйця, заливаємо водою і ставимо варитися на вогонь до готовності.

Починаємо подрібнювати овочі. Листя салату промиваємо і рвемо на невеликі шматочки. Так зелень не буде окислюватися від леза ножа і краще засвоїться. Шматочки салату викладаємо на велике блюдо.

З лука знімаємо піну і нарізаємо його півкільцями.

Моєму огірок і потім шаткуємо тонкою соломкою.

Болгарський перець миємо під проточною водою і також нарізаємо соломкою, видаливши насіння.

Всі нарізані компоненти змішуємо в мисці, приправляємо до смаку сіллю і перцем, потім додаємо оливкову олію. Беремо лимон, розрізаємо навпіл і з однієї половинки видавлюємо сік в салат.

Відкриваємо консервований тунець, зливаємо з нього рідину. Рибу злегка розминаємо виделкою і відправляємо в салат.

Вимитий томат нарізаємо довгастими скибочками. Те ж саме робимо і з вареними яйцями. Викладаємо їх поверх тунця і злегка поливаємо оливковою олією. Потім посипаємо салат подрібненою зеленою цибулею. За бажанням цибулю можна замінити кунжутом. Смачний і корисний салат готовий до подачі до столу!

Приємного апетиту!

Новости