Любите салати, де приготування полягає тільки в нарізуванні продуктів і змішуванні? Тоді спеціально для вас рецепт зеленого салату з тунцем і квасолею, помідорами чері та маслинами. Цей корисний салат найкраще заправляти саме оливковою олією, тоді він набуває середземноморські нотки.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Квасоля консервована – 1 банка
- Тунець консервований – 1 банка
- Капуста пекінська – 200 гр.
- Помідори черрі – 6 шт.
- Цибуля зелена – 2 – 3 пера
- Маслини без кісточок – 8 шт.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Лимонний сік – 1,5 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Для того щоб приготувати салат з тунцем, квасолею і пекінською капустою, капусту і зелений цибулю промити і обсушити. Нарізати капусту не дуже дрібними шматочками, нашаткувати зелену цибулю. Все змішати в невеликій салатнику.
Злити з консервованої квасолі маринад, викласти її на 5 хв. в сито і перекласти в салат. При бажанні, для більшої користі, напередодні квасолю можна зварити самостійно.
Томати черрі промити, порізати навпіл або, якщо попалися великі екземпляри, на 4 частини. Викласти в салатник.
Тунець у власному соку викласти в сито, трохи розібрати руками на шматочки і покласти до інших подрібненим компонентів. Тунець бажано купувати перевірений, інакше можна отримати кашу з риби, яка не годиться для салату.
Маслини без кісточки можна класти на салат цілком, різати навпіл або кільцями.
Для заправки змішати оливкову або соняшникову олію, сіль, чорний мелений перець і сік лимона, перемішати виделкою.
Полити салат підготовленої заправкою, акуратно перемішати, щоб шматочки риби не втратили свою форму.
Перед подачею можна прикрасити салат сухариками або шматочками лимона.
Приємного апетиту!
Новости