Дуже ситний м’ясний салат, який за поживністю і калорійності «потягне» на цілий обід. Незважаючи на ситність, салат легко засвоюється, так як містить свіжі овочі, а заправка – досить легка.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Часник – 2 зуб.
  • Приправа Хмелі-Сунелі – 1 ч. л.
  • Яловичина – 200 гр.
  • Квасоля консервована – 1 банка
  • Цибуля червоний – 1 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Помідори свіжі – 1 шт.
  • Волоський горіх – 50 гр.
  • Кінза – 1 пучок
  • Масло оливкове – 5 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Оцет білий винний – 1 ст. л.
  • Петрушка – 3 для прикраси

Процес приготування:

Почнемо готувати салат з квасолею, м’ясом і помідорами. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо тонкими прозорими півкільцями. Якщо використовується не червоний салатний цибулю, а білий, з різким смаком, його рекомендується обдати окропом, щоб пом’якшити смак. Червоний болгарський перець промиваємо, обсушуємо, витягаємо плодоніжку і насінну коробочку. Перець нарізаємо тонкими смужками. Волоські горіхи підсушуємо на сухій сковороді на середній температурі плити протягом п’яти хвилин, до появи характерного запаху, даємо охолонути і дрібно нарізаємо ножем.

Помідор промиваємо, обсушуємо, ріжемо кубиками. Якщо виділилося багато соку, його необхідно злити, щоб салат не був занадто мокрим. Відварну яловичину нарізаємо маленькими шматочками. Червону консервовану квасолю виймаємо з банки в друшляк, даємо повністю стекти рідини. Кінзу промиваємо, обсушуємо і дрібно рубаємо ножем. У глибоку салатницю викладаємо шматочки помідорів, півкільця цибулі, болгарський перець, червону квасолю, подрібнені волоські горіхи і дрібно нарубану кинзу.

Для приготування заправки в окремій невеликій мисці змішуємо оливкова олія холодного віджиму, винний оцет і пропущений через прес часник. Солимо й додаємо чорний мелений перець за смаком.

В салатницю з нарізаними інгредієнтами виливаємо приготовану заправку, посипаємо хмелі-сунелі і акуратно перемішуємо. Можна прикрасити поверхню салату гілочками петрушки. Рекомендується подавати відразу після приготування.

Приємного апетиту!

Новости