Холодні закуски з тунця – це ситні та оригінальні страви, які підходять як для вечері в колі сім’ї, так і для званих вечорів. Додавання перепелиних яєць зробить салат ще більш оригінальним і незабутнім.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Тунець консервований – 1 банка
- Яйце перепелине – 10 шт.
- Листовий салат – 1 пучок
- Помідори свіжі – 1 шт.
- Цибуля зелена – для прикраси
- Для заправки: –
- Масло оливкове – 3 ст. л.
- Лимонний сік – 1 ч. л.
- Кунжут – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний горошок – за смаком
Процес приготування:
Готувати салат з тунцем та перепелиними яйцями легко! Салатні листя промиваємо і сушимо. Складаємо в пучок і розрізаємо на 3-4 частини. Листя для салату потрібні середнього розміру.
Помідор нарізаємо кубиками середнього розміру. Для салату краще використовувати твердий і свіжий овоч, щоб він не втратив форму і не пускав зайвий сік.
Відварюємо яйця перепелині, остуджуємо, чистимо і розрізаємо кожне на дві частини.
Готуємо заправку для салату. Ретельно перемішуємо між собою масло, лимонний сік і кунжут. За бажанням, можна додати сіль і перець.
З’єднуємо інгредієнти в салат. Викладаємо листя на тарілку. Додаємо до них яйця і помідори. Відкриваємо банку з тунцем і зливаємо воду. Якщо риба в банку шматочками, то подрібнюємо її і викладаємо в тарілку на інші продукти. Зелену цибулю дрібно нарізаємо і посипаємо їм салат для прикраси. Поливаємо все це заправкою.
В кінці приготування можемо взяти кілька скибочок яєць і акуратно викласти їх поверх салату для оригінальної подачі до столу. Приємного апетиту!
Новости