Холодні закуски з тунця – це ситні та оригінальні страви, які підходять як для вечері в колі сім’ї, так і для званих вечорів. Додавання перепелиних яєць зробить салат ще більш оригінальним і незабутнім.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Тунець консервований – 1 банка
  • Яйце перепелине – 10 шт.
  • Листовий салат – 1 пучок
  • Помідори свіжі – 1 шт.
  • Цибуля зелена – для прикраси
  • Для заправки: –
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Лимонний сік – 1 ч. л.
  • Кунжут – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний горошок – за смаком

Процес приготування:

Готувати салат з тунцем та перепелиними яйцями легко! Салатні листя промиваємо і сушимо. Складаємо в пучок і розрізаємо на 3-4 частини. Листя для салату потрібні середнього розміру.

Помідор нарізаємо кубиками середнього розміру. Для салату краще використовувати твердий і свіжий овоч, щоб він не втратив форму і не пускав зайвий сік.

Відварюємо яйця перепелині, остуджуємо, чистимо і розрізаємо кожне на дві частини.

Готуємо заправку для салату. Ретельно перемішуємо між собою масло, лимонний сік і кунжут. За бажанням, можна додати сіль і перець.

З’єднуємо інгредієнти в салат. Викладаємо листя на тарілку. Додаємо до них яйця і помідори. Відкриваємо банку з тунцем і зливаємо воду. Якщо риба в банку шматочками, то подрібнюємо її і викладаємо в тарілку на інші продукти. Зелену цибулю дрібно нарізаємо і посипаємо їм салат для прикраси. Поливаємо все це заправкою.

В кінці приготування можемо взяти кілька скибочок яєць і акуратно викласти їх поверх салату для оригінальної подачі до столу. Приємного апетиту!

Новости