З консервованого тунця можна приготувати чудовий салат, який підкорить своїм смаком ваших гостей. Його приготування не потребує сил і часу. Формуємо салат шарами, що зробить його красивим і смачним.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Тунець консервований – 1 банка
- Яйце – 4 шт.
- Сир Пармезан – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Майонез – за смаком
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Для того щоб приготувати салат з тунцем, яйцем і сиром, курячі яйця зваріть круто, остудіть їх в холодній воді і розділіть на білок і жовток.
окремо подрібніть їх на крупній тертці і покладіть в окремі тарілочки.
Твердий сир натріть на дрібну тертку.
Цибулю почистіть, наріжте на маленькі кубики, перекладіть в окрему мисочку і на 20 хвилин залийте водою, змішаною з оцтом у співвідношенні 1:1. Можна заздалегідь потримати 1-2 години очищений цибулю в холодильнику, так його гіркота зникне.
Дістаньте з баночки консервований тунець і розділіть виделкою рибу на невеликі шматочки, тільки не розминайте. Масло можна вилити.
Тепер можна формувати салат. Для цього візьміть круглу форму і зберіть в ній салат, укладаючи шари у такій послідовності: натерті яєчні білки, шматочки тунця, маринована в оцті цибулю і натертий сир. На кожен шар наносіть майонезну сіточку.
Останнім шаром рівномірно розкладіть натерті жовтки. Їх майонезом не змащуйте.
Форму з салатом прикрийте шматочком харчової плівки і поставте на 1 годину (як мінімум) в холодильник, щоб салат просочився майонезом.
Після закінчення цього часу приберіть форму і по своєму смаку декоруйте салат свіжою зеленню.
Приємного апетиту!
Новости