Салат зі свинячої печінки дуже поживний і ситний. Його легко приготувати навіть недосвідченим господаркам. Такий салат годиться в якості святкового страви, а також прекрасно підійде, щоб урізноманітнити повсякденне меню.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Свиняча печінка – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Огірки солоні – 1 шт.
  • Оцет яблучний 6% – 4 ст. л.
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Майонез – 200 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Петрушка – 3 пучка

Процес приготування:

Свинячу печінку необхідно ретельно промити. Рекомендується також попередньо замочити її в прохолодній воді на півтора-дві години для поліпшення смакових якостей. Промиту сиру печінку нарізаємо невеликими шматочками розміром у п’ять сантиметрів і опускаємо в киплячу підсолену воду. Варимо на середній температурі протягом 15-20 хвилин. Готові шматочки печінки викладаємо на тарілку і даємо їм повністю охолонути. Охолоджену печінку натираємо на тертці з великими отворами.

Курячі яйця варимо протягом 10-12 хвилин, щоб жовток добре затвердів. Яйця повністю охолоджуємо і очищаємо від шкаралупи. Два яйця натираємо на крупній тертці, одну залишаємо цілим.

Ріпчасту цибулю очищаємо, промиваємо та нарізаємо дрібними кубиками. Кладемо нарізану цибулю в окрему невелику миску, заливаємо його оцтом. Залишаємо цибулю промаринуватися протягом 15 хвилин. Після закінчення зазначеного часу цибулю необхідно віджати від рідини.

Твердий сир натираємо на тертці з великими отворами.

Солоний огірок також натираємо на крупній тертці. Якщо виділився зайвий сік, його треба злити, щоб салат не потрапило багато рідини.

Для формування салату на широке плоске блюдо ставимо сервірувальне кільце (для цієї мети зручно використовувати розсувне кільце для випічки тортів). Можна обійтися і без кільця, просто укладаючи шари продуктів по периметру страви.

Першим шаром викладаємо половину натертого на тертці свинячої печінки, розрівнюємо її ложкою. Зверху змащуємо майонезом. При бажанні можна трохи посолити печінка.

Після печінки укладаємо маринований лук. Цибулю також змащуємо тонким шаром майонезу.

Висипаємо на цибулю терті яйця, розподіляємо їх рівним шаром і покриваємо майонезом.

Укладаємо шар тертого солоного огірка, трохи змащуємо майонезом.

Висипаємо натертий на тертці сир, знову робимо тонкий прошарок з майонезу.

На яйця укладаємо другу частину натертої печінки, розрівнюємо ложкою, солимо при бажанні, змащуємо майонезом.

яйце, що Залишилося, потрібно розділити на білок і жовток. Натираємо обидва компонента на дрібній тертці. Натертим білком обсипаємо окружність салату, а центр засипаємо натертим жовтком. Зелень петрушки промиваємо, обсушуємо і подрібнюємо. Прикрашаємо зеленню поверхню салату. Рекомендується перед подачею дати салату настоятися в холодильнику протягом години. Після цього можна знімати сервірувальне кільце, якщо ви його використовували

Приємного апетиту!

Новости