Мова – дієтичний продукт, з якого готують делікатесні страви. У їжу вживають як яловичий, так і свинячий мову. Обидва продукту дуже ніжні, різниця лише в часі їх приготування. Пропоную приготувати цікавий яскравий салат з вареним мовою.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Баклажан – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля зелена – 50 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Свинячий язик – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Соєвий соус – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Рецепт приготування салату з вареною мовою смачний! Добре промийте під проточною водою свинячий мову. Налийте в глибоку каструлю води, закип’ятити, акуратно викладіть мова у киплячу воду, посоліть. Зніміть піну, що утворилася, зменшіть вогонь і варіть близько півтора годин. Баклажан добре помийте, очистіть, наріжте соломкою, посоліть і залиште на 10 хвилин.

Моркву і болгарський перець добре вимийте. Очистіть моркву від шкірки, болгарський перець очистіть від серцевини і насіння. Наріжте овочі соломкою. Цибулю очистіть від лушпиння, і наріжте тонкими півкільцями.

Добре розігрійте сковороду, налийте невелику кількість рослинного масла. Викладіть нарізану моркву обсмажте кілька хвилин.

Додайте цибулю. З баклажана злийте утворилася рідина, трохи відіжміть, викладіть в сковороду разом з болгарським перцем. Обсмажте овочі, періодично помішуючи.

Готовий язик перекладіть в крижану воду на кілька хвилин, а потім очистіть від шкірки. Наріжте соломкою і викладіть до обсмаженою овочам. Очистіть часник, видавіть з допомогою преса в сковороду, влийте соєвий соус. Додайте сіль за смаком. Ретельно перемішайте.

Добре промийте зелений лук, просушіть і наріжте таким же розміром, як і інші інгредієнти. Перемішайте.

Зніміть з вогню і подавайте теплий салат.

Салат можна подавати з гарніром.

Приємного апетиту!

Салати з язиком Салати зі свинячим мовою