Теплий салат з запеченими овочами і грибами аль денте стане хорошою альтернативою загальноприйнятим холодних закусок. При такому способі термічної обробки овочів, організм засвоїть більше корисних і поживних речовин з них. Мова краще відварити і очистити заздалегідь, так як це тривалий процес, але воно того варто. М’ясний делікатес з ніжною структурою відмінно втамовує голод, а ароматні овочі в маринаді збагатять смак страви своєю соковитістю і солодкуватими нотками.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Яловичий язик – 200 гр.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 2 шт.
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Печериці свіжі (великі) – 4 шт.
  • Соєвий соус 30 мл
  • Мед – 1 ч. л.
  • Кунжут – 10 гр.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Апельсин – 0.25 шт.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Майонез – 100 гр.

Процес приготування:

Як приготувати салат з язиком і болгарським перцем? Поставте На вогонь каструлю з чистою водою, покладіть в неї лаврушку, перець і відправте в неї добре промитий мову. Варіння м’яса може зайняти 2-3 години, в залежності від віку тварини. Мова має стати м’яким, перевірте це, проткнувши його ножем. Готовий язик – помістіть у крижану воду на 2 хвилини і очистіть від шкірки.

Овочі промийте і промокніть паперовим рушником. Перець очистіть, і разом з помідорами розріжте на 4 частини. Очищену цибулю наріжте кільцями, а печериці – навпіл, дрібні залиште цілими. Соєвий соус з’єднайте з медом, полийте овочі і залиште на 30 хвилин.

Надіньте овочі на шпажки в довільному порядку, покладіть на деко, застелене фольгою, полийте соусом, в якому овочі лежали і запікайте 15 хвилин при 180 градусах.

Приготовані овочі аль денте (готові, але не передержанные) перекладіть на тарілку.

Мова наріжте невеликими медальйонами. Добре прогріту сковороду, змастіть маслом і обсмажте слайсы з обох боків по 20 секунд, щоб надати їм рум’яність.

Майонез з’єднайте з гірчицею і соком чверті апельсина, перемішайте до однорідного стану. Якщо заправка кислувата, додайте трохи меду. Розкладіть салат по індивідуальним тарілках гірками і полийте красиво соусом, не перемішуючи. На гарячій сухій сковороді обсмажте протягом декількох хвилин кунжут і посипте їм салат.

Приємного апетиту!

Салати з язиком Салати з яловичим язиком