Для листкового салату з вареного м’яса і горіхів важливо вибрати гарне м’ясо, щоб воно було ніжним і м’яким у страві. Вирізка або філейна частина відмінно підійде, при цьому м’ясо повинно бути червоне з рожевим відтінком, не буре, це говорить про вік тварини, однорідне, без плям.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яловичина – 500 гр.
- Волоський горіх – 100 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Огірки солоні – 3 шт.
- Сир – 150 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Кріп – 50 гр.
- Майонез – 250 гр.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Гвоздика – 2 бутона
- Перець чорний горошок – 4 шт.
Процес приготування:
Як приготувати салат з яловичиною і волоським горіхом? М’ясо опустіть в киплячу воду з гвоздикою і перцем і варіть 40 хвилин, знімаючи піну з бульйону, посоліть і варіть ще 10 хвилин до готовності. Вимкніть вогонь і залиште м’ясо остигати в рідині, так воно буде більш насиченим і смачним.
З остившім теплим м’ясом можна продовжувати працювати, розділіть його на волокна.
Огірки подрібнити на крупній тертці.
Яйця варіть 10 хвилин, опустіть в холодну воду до охолодження і очистіть. Наріжте дрібно.
Сир натріть на тертці крупно. Цей продукт не варто готувати заздалегідь, щоб він не підсох.
Часник очистіть і пропустіть через прес.
Кріп промийте під холодною водою, струсіть вологу і порубаєте ножем.
Майонез з’єднайте з часником і зеленню в окремій посудині і перемішайте.
Ядра горіха трохи підсушіть на гарячій сковороді і порубаєте ножем дрібно.
Салат краще збирати в кільці, так він буде виглядати ефектніше, але можна і просто шарами викласти на блюдо. Першим шаром укладіть м’ясо, змастіть його соусом, покладіть огірок і пройдіться соусом, яйця і сир закрийте шаром майонезного соусу і зверху посипте крихтою горіхів. Прибирайте кільце і залиште на холод на 2 години для насичення шарів соусом.
Приємного апетиту!
Новости