При приготуванні будь-якого м’ясного бульйону для супу радимо покласти туди шматочок яловичини, і цілу моркву – тоді в доповнення до супу можна буде зробити в якості другої страви відмінний салат з вареної яловичиною. При цьому економиться час і електроенергія.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Яловичина (варена) – 150 гр.
- Морква (варена) – 1 шт.
- Помідори свіжі – 1 шт.
- Шпинат – 15 шт.
- Болгарський перець солодкий – 0.33 шт.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Оцет білий винний – 1 ч. л.
- Соєвий соус – 1 ст. л.
- Мед – 0,5 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Готувати салат з яловичиною просто! У ємності, де буде готуватися салат, змішати заправку. З’єднати оливкову олію з соєвим соусом, додати до них винний оцет, перець і цукор або рідкий мед.
Листя шпинату промити, струсити зайву рідину і з усіх сторін вмочити в заправку. Замість шпинату можна використовувати рукколу, листя салату або навіть щавель.
Шматочок солодкого болгарського перцю нарізати тонкими смужками і додати до шпинату, перемішати.
Помідор промити, прибрати білу частину і нарізати невеликими шматочками, викласти в миску.
Моркву очистити і зварити до готовності, остудити і нарізати тонкої короткої соломкою або кружечками, додати в салат.
Яловичину зварити в підсоленій воді, при цьому м’якоть повинна бути чистою, без жирових вкраплень. Яловичину остудити і нарізати кубиками, брусочками або розібрати на волокна. Додати м’ясо в салатник і все перемішати.
Салат з яловичиною готовий. Його можна відразу ставити на стіл.
Приємного апетиту!