Цей ситний салат поєднує в собі і м’ясо, і одночасно гарнір до нього. Таким блюдом можна ситно пообідати, при цьому не перевантаживши шлунок. Салат досить пікантний, так як містить морква по-корейськи і присмачений чорним меленим перцем.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Яловичина – 300 гр.
- Морква по-корейськи – 200 гр.
- Огірки – 2 шт.
- Горошок зелений консервований – 1 банка
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – 3 – 4 ст. л.
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати салат з яловичиною та морквою? Яловичину нарізаємо тонкими скибочками. Потім скибочки ріжемо вузькими смужками упоперек волокон. У сковорідці розігріваємо рослинне масло і викладаємо туди смужки м’яса. Обсмажуємо яловичину протягом десяти хвилин, не забуваючи увесь час помішувати, щоб м’ясо не пригоріло. В кінці смаження посипаємо м’ясо сіллю і чорним меленим перцем за смаком. Сковорідку знімаємо з плити, яловичину викладаємо на окрему тарілку і даємо їй охолонути.
Корейську моркву трохи віджимаємо, щоб салат не потрапила зайва рідина. Викладаємо моркву в салатницю.
Банку із зеленим горошком розкриваємо, горошок відкидаємо на друшляк і даємо стекти рідини. Викладаємо горошок в салатницю до морквині.
Огірок промиваємо, обсушуємо, зрізаємо кінчики, щоб вони не горчили. Огірок нарізаємо тонкими скибочками і додаємо їх в салатницю до решти інгредієнтів.
Остиглі смужки яловичини викладаємо в салатницю.
Поливаємо салат оливковою олією холодного віджиму, посипаємо сіллю і чорним меленим перцем за смаком і акуратно перемішуємо.
Подаємо до столу відразу після приготування. Додатково можна прикрасити поверхню салату гілочкою улюбленої зелені.
Приємного апетиту!
Новости