Сирники на сковороді з рисового борошна – простий варіант смачного і корисного сніданку. У ресторанній сфері в основному намагаються використовувати сир оптимальної жирності близько 10%(9-15 максимум). Найбільш оптимальна кількість вмісту вологи і щільності, за рахунок чого маса буде мати необхідну консистенцію, т. к. при зайвій вологості – вам буде необхідно регулювати консистенцію борошном/крохмалем/манкою і може вийде в’язка гумова текстура. Також не можна перестаратися з цукром, т. к. при обжарке буде прискорено процес карамелізації (горіння цукрів) і ви отримаєте чорну згорілу скоринку раніше, ніж приготується ваше блюдо. При бажанні – сир можна замінити на італійський сир «рікотта» схожий за своїми якостями.

Звичну пшеничне борошно краще замінити на рисову, оскільки вона має менш яскравий «борошняної» смак і зберігає сирники при обжарке більш світлими та рум’яними без ознак гарі і чорною перегорілої кірки. Так само є правило, що на 0.5 кг сиру достатньо лише 1 курячого яйця. А перед приготуванням сирної маси – сир бажано пробити в блендері до однорідної пасти. Якщо під час цього процесу утворюється і відшарується велику кількість рідини(сироватки) – буде краще її злити, залишивши тільки густу масу.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Сир 9% або Сир 5% – 450 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок або Цукрова пудра – 60 гр.
  • Рисова мука біла – 75 гр.
  • Ванілін – на кінчику ножа
  • Сіль (в даному блюді буде служити підсилювачем смаку) – 1 щіпка
  • Масло рослинне або кокосове Масло – для змазування

Процес приготування:

Як приготувати сирники на сковороді з рисового борошна? Сир занурюємо в блендер і пробиваємо до однорідної пасти. При відсутності блендера – дуже добре розім’яти «толкушкой для пюре або виделкою. Повинна вийде густа однорідна паста з мінімальним вмістом помітних великих частинок .

Додати цукор або пудру, куряче яйце 1шт і вимішати ложкою кілька хвилин до однорідної маси.

В сирно-яєчну суміш через сито, всипати рисову борошно (сито наситить борошно киснем і додасть пишність готового блюда), ванілін, щіпку солі.

Замішати все інгредієнти до однорідної маси.

Розігріти сковороду з товстим дном з додаванням олії, сформовать шайби з тіста у кількості 50-60гр. (1 столова ложка з гіркою) для оптимального розміру, таким чином ваші сирники будуть мати оптимальний час приготування і рівномірно пропікається.

Обваляти в рисовому борошні, за бажанням з двох сторін зробити ножем насічки і обсмажувати на середньому вогні з 2-х сторін по 1-2 хвилини з кожного боку до утворення золотистої характерною кірки.

Після обжарювання – зменшити вогонь до мінімального, прикрити кришкою і смажити до готовності протягом 4-6 хвилин

Готові сирники викласти на паперові рушники, щоб видалити надлишки масла на 1 хвилину, після чого викласти на порційну тарілку,

За бажанням сирники декорувати цукровою пудрою, джемами, корицею, м’ятою, топінгами.

За бажанням в тісто для сирників можна додати сушені родзинки або курагу попередньо подрібнивши їх. Так само готову масу буде краще потримати в холодильнику близько 10-20 хвилин, за цей час тісто стане більш щільним, набухне клейковина, що міститься в борошні і маса буде податлива для формування ваших виробів. Найбільш кращий варіант використовувати чавунну сковороду або сковорідку з товстим дном. Це допоможе рівномірно готувати ваше блюдо без ризику, що воно підгорить. При необхідності – запаніровані, але не обсмажені сирники ви можете викласти на деко і заморозити, а після заморозки скласти в контейнер. Таким чином для сніданку у вас завжди будуть під рукою власні вироби.

Новости