Любителі гострого оцінять салат з натяком на корейську кухню. В цьому блюді самі звичні інгредієнти заграють новими фарбами завдяки особливому способу приготування. Спробуйте пряний салат з яловичиною та огірками.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яловичина – 300 гр.
  • Огірки – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Суміш перців – 1 ч. л.
  • Соєвий соус – 2 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Приступимо до приготування салату з яловичиною та огірками. Промиваємо огірки, сушимо природним шляхом або за допомогою паперового рушника. Зрізаємо кінчики огірків і розділяємо їх уздовж на чотири частини.

Перекладаємо нарізані огірки в миску, посипаємо сіллю і ретельно перемішуємо. Залишаємо на 20 хвилин. За цей час огірки пустять сік.

Приступаємо до підготовки м’яса. Промиваємо і позбавляємося від усього зайвого. Для салату краще всього використовувати м’які частини яловичини. Нарізаємо тонкими смужками упоперек волокон. Відправляємо смажитися в розігріту з маслом сковороду.

Ненадовго повернемося до огірків. Зливаємо утворилася в огірках воду. Тепер додаємо суміш перців, цукор і подрібнений часник. Перемішуємо і знову даємо настоятися.

Коли м’ясо буде наближатися до своєї готовності, додаємо порізану кільцями цибулину. Перемішуємо і обсмажуємо далі. Вогонь робимо поменше.

Яловичину можна пересмажити і пересушити, тому готуємо уважно. Солимо і перчимо за смаком. Додаємо соєвий соус. Перемішуємо, знімаємо з вогню і додаємо до огірків.

Солодкий перець очищаємо від насіння і нарізаємо тонкими і довгими смужками. У сирому вигляді додаємо до решти інгредієнтів салату.

Перемішуємо вміст і розкладаємо порційно. Страви необхідно дати охолонути перед подачею. Приємного апетиту!

Новости