Любителі гострого оцінять салат з натяком на корейську кухню. В цьому блюді самі звичні інгредієнти заграють новими фарбами завдяки особливому способу приготування. Спробуйте пряний салат з яловичиною та огірками.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яловичина – 300 гр.
- Огірки – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Суміш перців – 1 ч. л.
- Соєвий соус – 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 0,5 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Приступимо до приготування салату з яловичиною та огірками. Промиваємо огірки, сушимо природним шляхом або за допомогою паперового рушника. Зрізаємо кінчики огірків і розділяємо їх уздовж на чотири частини.
Перекладаємо нарізані огірки в миску, посипаємо сіллю і ретельно перемішуємо. Залишаємо на 20 хвилин. За цей час огірки пустять сік.
Приступаємо до підготовки м’яса. Промиваємо і позбавляємося від усього зайвого. Для салату краще всього використовувати м’які частини яловичини. Нарізаємо тонкими смужками упоперек волокон. Відправляємо смажитися в розігріту з маслом сковороду.
Ненадовго повернемося до огірків. Зливаємо утворилася в огірках воду. Тепер додаємо суміш перців, цукор і подрібнений часник. Перемішуємо і знову даємо настоятися.
Коли м’ясо буде наближатися до своєї готовності, додаємо порізану кільцями цибулину. Перемішуємо і обсмажуємо далі. Вогонь робимо поменше.
Яловичину можна пересмажити і пересушити, тому готуємо уважно. Солимо і перчимо за смаком. Додаємо соєвий соус. Перемішуємо, знімаємо з вогню і додаємо до огірків.
Солодкий перець очищаємо від насіння і нарізаємо тонкими і довгими смужками. У сирому вигляді додаємо до решти інгредієнтів салату.
Перемішуємо вміст і розкладаємо порційно. Страви необхідно дати охолонути перед подачею. Приємного апетиту!
Новости